8 Ιουν 2012

20 σημάδια πως όντως σε γουστάρει

Αλεξάνδρα Χαρίτου.
Μια συντάκτρια του ΟΝΕΜΑΝ καρφώνει το γυναικείο φύλο και σε βοηθάει να αποκωδικοποιήσεις τα σημάδια του γυναικείου φλερτ, ώστε να κάνεις την κίνησή σου χωρίς φόβο – μόνο με πάθος.
Οι γυναίκες τρελαινόμαστε να στέλνουμε μπερδεμένα το μήνυμα πως σας γουστάρουμε. Δεν φταίμε εμείς, είναι η φύση μας τέτοια. Το να μη λέμε ανοιχτά τι θέλουμε και να “κάνουμε τις δύσκολες” είναι ένας αλάνθαστος τρόπος να ξεχωρίσουμε το Άλφα από το Βήτα Αρσενικό, εκείνον που έχει την υπομονή, την αυτοπεποίθηση και την ευφυΐα να διεκδικήσει αυτό που θέλει, από εκείνον που ψάχνει απλά μια εύκολη λεία. Όταν θέλουμε να κάνουμε σεξ μαζί σου, τα μηνύματα είναι πάντα εκεί. Μικρά, ανεπαίσθητα και κωδικοποιημένα, αλλά εκεί. Κάποια από αυτά θα τα βρεις στην παρακάτω λίστα. Από εκεί και έπειτα είναι στο χέρι σου να τα εντοπίσεις όσο είσαι μαζί της και να τα εκμεταλλευτείς όπως πρέπει.

1. Περνάει συνεχώς από μπροστά σου

Σε ένα πάρτι, σε μια συγκέντρωση ή ένα μπαρ, βρίσκει συνέχεια αφορμές για να κάνει μίνι πασαρέλα μπροστά σου και να τραβήξει την προσοχή σου. Κινούμενος στόχος μεν, καθόλου δύσκολος να τον πετύχεις δε. 

2. Παρατάει τις φίλες της

Η απόσπαση από το γυναικείο γκρουπ για αρκετή ώρα γίνεται μόνο σε περίπτωση που υπάρχει γκομενικό ενδιαφέρον. Εσύ είσαι αυτό.

3. Γελάει με τα αστεία σου

Ακόμη και με αυτά που ούτε εσύ ο ίδιος δεν βρίσκεις τόσο αστεία.

4. Σε κοιτάζει στα μάτια

Δεν χαζεύει γάτες στο instagram, δεν παίζει με τις οδοντογλυφίδες, δεν το κοιτάζει τα έργα τέχνης στους τοίχους. Κοιτάζει εσένα, κατάματα. Το έργο τέχνης είναι μπροστά της.

5. Σου βγάζει γλώσσα

Δεν το κάνει επίτηδες - κάποιοι άγραφοι νόμοι της γλώσσας του σώματος την ωθούν να σου δείξει και τη κανονική της γλώσσα. Την βγάζει έξω κοροϊδευτικά, χαμογελάει και την δαγκώνει, γλείφει τα χείλη της. Σου δείχνει πόσο δραστήρια γλώσσα έχει. Οι συνειρμοί δικοί σου.

6. Φρεσκάρει συνέχεια το μακιγιάζ της

Ακόμη κι όταν δεν θα έπρεπε, π.χ. στο beach bar ή μετά από 5 ώρες χορού και οινοποσίας. Για σένα ανανεώνει το lip gloss της. Θα είχε ξεχάσει ότι υπάρχει μέσα στην τσάντα της αν ήταν έξω με τον κολλητό της.

7. Χαϊδεύει σημεία του σώματός της

Όσο εσύ της αναλύεις τα 23 πράγματα για τα οποία ανυπομονείς το φετινό καλοκαίρι, εκείνη ασυναίσθητα αγγίζει απαλά το λαιμό της, χαϊδεύει διακριτικά τη γάμπα της, παίζει με τα μαλλιά της. Κάνει μόνη της, δηλαδή, όσα θα ήθελε να της κάνεις εσύ στη συνέχεια.

8. Πίνει πολύ

Και αυτό ακριβώς θα πει αύριο ότι συνέβη. Σε εσένα, στην κολλητή της, στον εαυτό της.

9. Κάθεται με χάρη

Με σταυρωμένα τα πόδια, με ίσια την πλάτη, στην άκρη του καθίσματός της. Δεν χύνεται σαν τον Al Bundy στα μαξιλάρια του καναπέ.

10. Χρησιμοποιεί το όνομά σου

Όλοι οι γνωστοί σου σε φωνάζουν με το παρατσούκλι σου ή το nickname σου στο twitter. Εκείνη σου απευθύνεται πάντα με το όνομά σου. Γιατί εκείνη δεν θέλει να είναι “όλοι οι γνωστοί σου”.

11. Σε ακουμπάει επανειλημμένως

Σε χαϊδεύει “φιλικά ”στην πλάτη, σε χτυπάει ελαφρά στον ώμο όταν λες κάτι αστείο, σου κάνει high five όταν συμφωνείτε ότι οι Beatles είναι η καλύτερη μπάντα όλων των εποχών. Εκείνη βρήκε τους δικούς της ύπουλους τρόπους για να σε αγγίξει – εσύ;

12. Σου δημιουργεί ερωτικά visuals

Εντελώς τυχαία αναφέρει πως τίποτα δεν τη χαλαρώνει όσο ένα ζεστό αφρόλουτρο. Ή πως στον καύσωνα κοιμάται μόνο με το εσώρουχο. Ή πως η πιο ωραία καλοκαιρινή αίσθηση είναι να βουτάς στη θάλασσα χωρίς μαγιό. Τη φαντάστηκες γυμνή; Mission accomplished.

13. Σου δίνει να δοκιμάσεις από το δικό της

Σου προσφέρει να πιείς από το κοκτέιλ της και να φας από το παγωτό της. Αναπτύσσει την απαραίτητη οικειότητα, ώστε να γευτείς αργότερα και άλλες δικές της λιχουδιές.

14. Σκύβει στο αυτί σου

Έλα τώρα, η μουσική δεν είναι ΤΟΣΟ δυνατά ώστε να πρέπει να σκύψει και το ότι τα ποτά είναι μάλλον μπόμπες σε αυτό το μπαρ δεν είναι και ΤΟΣΟ μυστικό. Το κορίτσι όμως θέλει να ακουμπήσει τα χείλη της στο αυτί σου, ενώ παράλληλα σου παρέχει απρόσκοπτη θέα στο ντεκολτέ της. Γιατί σε γουστάρει ΤΟΣΟ πολύ.

15. Κάνει πράγματα με το στόμα της

Γλείφει το καλαμάκι της, πίνει μπύρα από το μπουκάλι, τρώει προκλητικά κάτι με κυλινδρικό σχήμα και/ή που στάζει. Και όσο το κάνει, σε κοιτάζει στα μάτια. Μιμείται τις φωτογραφήσεις των αντρικών περιοδικών, κι ας έχει για κοινό έναν και μόνο άντρα.

16. Ρωτάει συνεχώς για το σπίτι σου

Που είναι, τι θέα έχει, πως το έχεις διακοσμήσει. Όχι, καχύποπτε, δεν ενδιαφέρεται για τα περιουσιακά σου στοιχεία. Σου δίνει καταπληκτικές πάσες για να της προτείνεις να έρθει μόνη της να δει τη θέα ή το φουτουριστικό φωτιστικό που τόσο δυσκολεύεσαι να περιγράψεις. Την ίδια στιγμή, υπολογίζει μέσα της την απόσταση του σπιτιού σου από τη δουλειά της για αύριο το πρωί.

17. Παίρνει πρωτοβουλίες

Σου προτείνει να πάτε για μπάνιο σε μια τέλεια παραλία που ξέρει, να δοκιμάσετε ένα νέο ινδικό εστιατόριο που άνοιξε στο κέντρο, να δείτε μαζί τον Προμηθέα. Η σωστή απάντηση δεν είναι “είχα πει να το δω με τον κολλητό μου”.

18. Αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα

Εσύ της προτείνεις να συνεχίσετε το ποτό σας κάπου αλλού, εκείνη απαντά με κάποια τραβάτε-με-κι-ας-κλαίω φράση, όπως “μωρέ, δεν είναι λίγο αργά;”. Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, αυτό είναι ένα τεράστιο, καμουφλαρισμένο “ΝΑΙ”. 

19. Σου ζητάει να τη συνοδέψεις στο αυτοκίνητό της

Προφανώς δεν διάλεξε εσένα απ’ όλη την παρέα σου επειδή φαίνεσαι ο πιο τσαμπουκαλεμένος σε περίπτωση που της επιτεθούν. Είναι το κόλπο της για να σε απομακρύνει από την αγέλη. Χρησιμοποίησε σοφά την ευκαιρία.

20. Σε καλεί σπίτι της

Να παίξεις με το χαριτωμένο τριών μηνών γατάκι της, να δοκιμάσεις ένα -βρωμερό μεν, πεντανόστιμο δε- τυρί που έφερε από τη Γαλλία, να σου δανείσει το τρίτο βιβλίο του Game of Thrones. Μην το πολυσκέφτεσαι. Φυσικά και θες να παίξεις με το γατάκι της.

http://www.oneman.gr/